Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Toekomst en Visie

Toekomst en Visie

Voetbalvereniging DWOW opgericht in 1951 heeft zich in de jaren voor 1995 vooral bezig gehouden met een vereniging die voor iedereen toegankelijk  moet zijn. Zo hoog mogelijk voetballen met de middelen van die tijd. De KNVB heeft in samenwerking met BVO’s en top amateurvoetbal zijn eigen beleidsplan gemaakt, met als doelstelling alle clubs opleiden dmv. Training, opleidingen, demonstraties en kennis te delen.

In het seizoen1995/1996 is er begonnen aan een beleidsplan bij DWOW dat in 5 jaar zijn definitieve vorm moest hebben. In dat beleidsplan stond beschreven dat het bestuur wilde streven dat in 2001, het jaar dat de vereniging 50 jaar bestond, de organisatie, de accommodatie op niveau zou zijn. Het beleidsplan was in het jaar 2004 herschreven, omdat de doelstellingen niet waren behaald. Vervolgens aangepast met de behaalde  doelstellingen in 2009. Met dit beleidsplan zal v.v. DWOW binnen 5 jaar met zijn 1e jeugdelftallen streven naar een zo hoog mogelijk niveau.

Het uitgangspunt van het huidige beleidsplan 2014-2018 is, dat er kwalitatief een zo goed mogelijke jeugdopleiding gegeven moet worden, waarbij de spelvreugde zeker niet mag ontbreken. De wens is uiteindelijk om met de zo goed mogelijk opgeleide jeugdspelers, in de nabije toekomst, een weg in te slaan waarbij een algemeen hoger niveau bereikt kan worden. Deze doelstellingen kunnen alleen bereikt worden met goed opgeleide jeugdtrainers. DWOW leidt zijn trainers op in samenwerking met de K.N.V.B. op minimaal TC3 niveau.

Het beleid is in 2013 tevens gericht op de meisjes en damestak in de vereniging. De doelstellingen voor de jongens gelden ook voor de dames/ meisjes afdeling bij vv DWOW.

Het beleid van nu is er opgericht, dat uiteindelijk de accommodatie verbeterd en verruimd gaat worden. (2012-2016). De samenvoeging met de handbalvereniging DWOW is gerealiseerd.

Vervolgens zullen de beleidsmakers het beleidsplan aanpassen aan het huidige niveau en waar nodig te verbeteren en herschrijven.

Inmiddels heeft DWOW de status 2 sterren als satellietclub van AZ Alkmaar. ( 2 sterren, contact persoon Trudy Groot)

Het terrein van de v.v. D.W.O.W. is gelegen in Wieringerwerf in de Wieringermeer, De IJselmeerpolder van Nederland. De club herbergt 3 velden waarvan 1 (verlicht) trainingsveld. De kantine, “De Wilskracht” staat bovenop de 8 kleedkamers en de 2 kleedhokjes voor de scheidsrechter. Het seizoen 2011-2012 stond in het teken van uitbreiding kleedkamers en definitieve Samenvoeging Handbal DWOW. Dat is het seizoen 2013-2014 gerealiseerd.

Tevens is er een speeltuin aangelegd voor de kleinste jeugd.

De samenvoeging met het handbal is gerealiseerd, de aanbouw kleedkamers is gerealiseerd. Tevens is er een zaalvoetbaltak DWOW toegevoegd aan de vereniging. Deze zaalvoetbaktak heeft 11 teams in 2 competities, SZVV en Dames 1 in 1e klasse KNVB. DWOW B1 speelt in de topklasse zaalvoetbal KNVB.

Voetbalvereniging DWOW heeft in het seizoen 2015-2016

  • 1 dames elftal, 6 senioren elftallen, Junioren B1, C1, C2, D1, D2, MA1, MB1, MC1, MD1 en ME1 (meisjes 8 t/m 17 jaar) E1, E2, E3, E4, F1, F2, F3, F4 en F-league.
  • DWOW 1 wat de komende jaren nadrukkelijker het paradepaardje van DWOW komt momenteel uit in de 3e klasse A van het district West 1, met als Hoofdtrainer Eric van Geemen.

DWOW startte seizoen 2014-2015 met een Dames 1 team na 4 jaar afwezigheid, nu met eigen opgeleide meiden in de 5e klasse KNVB, zij promoveerde direct naar de 4 klasse en komen dit seizoen 2015-2016 uit in de 4e klasse. De doelstelling is binnen 3 jaar 3e klasse te voetballen.

Dit seizoen 2015-2016 zal Eric van Geemen samen met Paul Eveleens de technisch leiding Selectie vervullen bij DWOW.

Coördinators van de betreffende afdelingen zijn:

  • Hoofd Technische Zaken Ton Korevaar
  • D, E en F pupillen Ton Korevaar/ Stefan van der Werf
  • A, B en C  Ton Korevaar
  • Dames en Meisjes jeugd Niels Fortuin, Gert-Jan Schipper en Erika Homburg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!